top of page

aaltopahvista on moneksi

Aaltopahvi on useimmille tuttu jo lapsuudesta: parempaa takamuksen alustaa talviseen liukumäkeen saa hakea. Ja aaltopahvista valmistetun banaanilaatikon vankat ominaisuudet ovat tuttuja kaikille, jotka ovat elämänsä aikana muuttaneet. Tiiliskiviromaaneilla pakattu banaanilaatikko ei moisesta kuormasta ole moksiskaan.  Aaltopahvin lujuus on se juttu: holvimainen rakenne tukevoittaa ja jäykistää pinnat, minkä ansiosta aaltopahvipakkaus on keveyteensä nähden ainutlaatuisen jämäkkä kaikkiin suuntiin. Aaltopahvia näkee useimmiten kuljetuspakkauksissa, mutta se on erittäin suosittu myös kuluttajapakkauksina, erilaisina kääreinä, arkkeina ja myyntitelineinä. Aaltopahvista on moneksi — ja sen voittokulku jatkuu vuosikymmenestä toiseen.

Aaltopahvi kestää käyttöä ja kierrätystä

Aaltopahvi on liikkuvaa lajia. Suomessa valmistetut aaltopahvipakkaukset menevät pääosin kotimaisten tuotteiden pakkaamiseen osan päätyessä vientituotteiden pakkauksina eri puolille maailmaa. Sama toistuu käänteisesti tuontitavaroiden kohdalla. Kelpo pakkausmateriaalia siis virtaa maasta toiseen, mutta eipä mitään; aaltopahvi sisältää lujatekoista kuitua minkä ansiosta se on kierrätettynä erittäin haluttua kartonkiteollisuuden raaka-ainetta korvaten usein ensikuidun. Suomi on aaltopahvin kierrätyksen edelläkävijämaa.

aaltopahvikirja

Aaltopahvin valmistus ja jalostus -oppikirjasta on ilmestynyt täysin uudistettu painos. Kirja on tilattavissa e-kirjan lisäksi myös tilauksesta printattuna muun muassa Books on Demand -kirjakaupasta.

Yksityiskohtaista ja syventävää tietoa aaltopahvin valmistuksesta, käyttöominaisuuksista ja -kohteista sekä kierrätyksestä saat sähköisestä Aaltopahvikirjasta. Avaa Aaltopahvi — Käyttäjän käsikirja.

Corrugated Packaging Recyclability Guidelines -oppaan avulla varmistat aaltopahvin helpon kierrätettävyyden.

yhteystiedot

Toiminnanjohtaja Eija Jokela

Koulukatu 1, 37600 Valkeakoski

040 723 7992
eija.jokela@aaltopahvi.fi

bottom of page